Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi

Tarihi geçmişi oldukça uzun dönemlere dayanan Şanlıurfa’ya bir gezi düzenlemeyi düşünüyorsanız, gezi listenizin en başına Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni alın.

Arkeolojik bakımdan oldukça zengin ve özellikli olan Urfa, yapılan kazı çalışmalarında bulunan tarihi kalıntılar, arkeoloji müzesinde ziyaretçilere sunuluyor. Geniş bir alan üzerine kurulan Şanlıurfa arkeoloji müzesinde, “Balıklıgöl Heykeli” diye adlandırılan 12,000 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski heykeli sergilenmektedir. Bunun haricinde yine Göbeklitepe Höyüğü kazı çalışmalarında elde edilen heykel dışında bir de Sümer, Hurri, Mitanni, Hitit, Asur, Makedonya, Roma, Bizans, Emevi, Abbasi, Eyyubi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi kalıntılar da Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi

Balıklı göl yakınlarındaki Haleplibahçe’de yer alan müzede tarihi kentin güzelliklerini incelemek, geçmiş dönemden günümüze kadar gelmeyi başaran tarihi değerleri görmek için gezilecek yerleri listenizin en başına Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni almanızı öneriyoruz. 

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi

Şanlıurfa'nın geçmiş dönemi ile ilgili merak edilen tüm detayları, eserler eşliğinde görebileceğiniz Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, hem kentin hem de bölgenin dayandığı uzunca dönemler hakkında daha net bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.