Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Şarapnel Vadisi Çanakkale

Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzellikleri incelenmeye değer yönlerinden biridir. Bazı yerlerinin önemli olması kadar bir de ilginç yönleri de bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Şarapnel Vadisi de hem tarihi anlamda geçmiş tarihe sahiptir hem de ilginç bir hikayesi vardır. Çanakkale tatili yapmayı düşünüyorsanız mutlaka listeniz arasına burayı da almanızı öneriyoruz.

Çanakkale Şarapnel Vadisi, plajdan uzak bir konumda yer alıyor. Şarapnel Yarıntısı olarak da adlandırılan vadi, aslında sonradan keşfedilmiş bir yerdir demek yerinde olacaktır. Anzak Cephesi’ne çıkan bir yol olarak bilinmesi de bunun bir parçasıdır. Şarapnel Vadisi içerisinde farklı bir vadi daha bulunuyor. Burası da yine vadiden birkaç adım ileride sağa döndüğünüzde karşınıza çıkıyor. Adını 4. Avustralya Piyade Tugayı Komutanı, Tuğgeneral John Monash’tan alan vadi de yine görülmeye değer yerlerden biridir.

Şarapnel Vadisi | Çanakkale

Çanakkale savaşı sırasında, Türkler, buranın düz bir yol olduğunu fark etmişler. Bunun üzerine Şarapnel Vadisi’ne karşı şarapnel mermilerini yağdırmaya başlamışlar. İlginçtir ki şarapnel parçaları inmeden önce ıslığa benzer bir ses çıkıyormuş. Bu da askerlerin yere serilmesini sağlıyormuş. İlginç yapısından ve atılan mermilerden dolayı ismini aldığı söylenen Şarapnel Vadisi, Küçük Arıburnu ve Anzak Koyu’na yakın bir mesafede yer almaktadır. Tatil günlerinizde değerlendirmenizi önerdiğimiz Şarapnel Vadisi ile zamanınızın daha güzel geçmesini sağlayabilirsiniz.