Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Siirt Arkeoloji Müzesi

Güneydoğu Anadolu bölgesinin tarih bakımından eski dönemlerin izlerini taşıyan Siirt ilini daha yakından tanımak için Siirt Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etmenizi öneririz.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Siirt’in tarihinin 12,500 yıl öncesine kadar uzandığı tespit edilmiştir. Bu Hellenistik dönemlerden kalma bir şehir olan Siirt’te yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında bu dönem ve bundan sonraki dönemlerden başlamak üzere, İslamiyet dönemine kadar bulunan eserler gün yüzüne çıkartılmış ve arkeoloji müzesinde sergilenmiştir.

Siirt Arkeoloji Müzesi

Kültürel yaşam değeri hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz etnografya müzesinin de aynı binada hizmet veriyor olması, ziyaretçiler adına daha bir zengin bilgi edinmeyi sağlayacaktır.

Gusir Höyük

Siirt’i daha yakından tanımak, geçmiş dönemlerde yaşayan kavimlerin yaşam biçimini öğrenmek, dünü ve bugünü ile değişen Siirt yaşam biçimini tanımak için gezi turu listenize Siirt arkeoloji müzesini almanız gezi boyunca kentin yaşam değeri hakkında bilgi edinmeye yardımcı olacaktır.