Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Sinop Arkeoloji Müzesi

Sinop şehir gezinize başlarken kentin en önemli noktalarından olan Sinop Arkeoloji Müzesi ile başlamanız isabet olacaktır. Şehrin geçmişi hakkında bilgi edinmenin noktası burasıdır.

Şehrin önemli gezi noktalarından biri olan Sinop Arkeoloji Müzesi, şehirde müzecilik tarihinin başlamasıyla birlikte kendini göstermeye başlamıştır. İlk olarak 1921’de kurulan müze, Sinop’un batısındaki nekropolünden ve şehir içinde yapılanmanın başlamasıyla birlikte gün yüzüne çıkan tarihi kalıntılar sergilenmeye başlamıştır. Tarihi buluntular ilk olarak “Mekteb-i İdadi” adı verilen binada sergilenmiştir. Ancak zamanlar kazı çalışmalarında daha fazla eserin elde edilmesiyle bina yeterli gelmediğinden 1262 yılında Selçuklu Veziri Müinüddün Pervane tarafından yaptırılan Pervane Medresesi’ne taşınmıştır. 1932 yılına denk gelen bu tarihte yapılan çalışmalar 1942 yılında sonuçlanmış ve eserler yeni binasına taşınmıştır.

Sinop Arkeoloji Müzesi

Toplam 7 salondan oluşan Sinop Arkeoloji Müzesi;

Koridor, küçük Buluntular Salonu, Taş Eserler Salonu, Amphora Salonu, Sikke Bölümü, İkona salonu ve Bahçe teşhiri. 

Sinop Arkeoloji Müzesi

Her bölümü ayrı ayrı incelenmeye değer eserlere sahip olan Sinop Arkeoloji Müzesi, şehrin geçmiş dönemleri hakkında bilgi almanızı en iyi şekilde sağlayacaktır.