Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Tekirdağ Müzesi

Marmara bölgesinden Trakya’ya giderken ilk girişte yer alan Tekirdağ’ı ziyaret etmeye karar verdi iseniz ilk gezi durağınızı Tekirdağ Müzesi olarak belirlemeniz, kent hakkında daha net bilgi edinmenizi kolaylaştıracaktır.

Rakoczi Caddesi üzerinde bulunan müze binası da tarihi bir binadır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Vali Konağı olarak yapılan bina daha sonra restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Zemin kat dahil olmak üzere toplam üç katlıdır.

Tekirdağ Müzesi

Taş eserler salonu, arkeoloji salonu, etnografik eserler salonu olmak üzer üç bölümden oluşan müze ile şehrin geçmiş tarihini ve günümüz kültürünü yakından inceleme fırsatını elde edebilirsiniz. İ.Ö 4500 yılına kadar uzanan tarihlere dayanan yerlerde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan eserler ilgili bölümlerde sergilenmektedir. Etnografya bölümünde ise şehrin kültürünü anlatan eşyalar ve yapılı mankenler bulunmaktadır. Tekirdağ Müzesi’nin bahçesinde de Roma ve Bizans dönemine ait parçalar sunulmaktadır. Bunlar; lahit, mezar taşları ve stellerdir. Osmanlı dönemine ait çeşme, çeşme aynaları ve kitabeler bulunmaktadır.

Tekirdağ Müzesi

Şehrin ilk gezilmesi gereken Tekirdağ Müzesi ile şehrin diğer gezilecek yerlerine daha vakıf bir şekilde yönelebilirsiniz.