Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Tokalı Kilise

Turistik bir gezi yapmayı planlıyorsanız, sizlere önerimiz; tüm işlerinizi ve yoğunluğunuzu bir kenara bırakarak Nevşehir’e doğru yolculuk yapmanızdır.

 

Burada göreceğiniz güzellikler, bir ömür boyu aklınızda kalabilecek yönlere sahip olacaktır. Kapadokya’yı semadan izlemenin yanı sıra bir de binlerce yıl öteden kalan tarihi eserleri inceleme fırsatını da bulmanız, ayrıcalıklı bir tatil yapmanızı sağlayacaktır. Kapadokya gezilecek yerleri bakımından oldukça zengin olan tarihi ve turistik yerlerimizden biridir.

Her bir köşesinde tarihin farklı izlerinin olması, ayrı güzellikleri sunarken, daha farklı bir iç huzur vermesi, tatil zamanlarının değerlendirilmesi adına mutlaka incelenmesi gereken yerlere sahiptir. Bunlardan biri de Tokalı Kilise’dir. Tokalı Kilise, Göreme’de yer almaktadır.

10. yüzyıllardan kalma kilise, dört farklı bölümden oluşmaktadır. Eski kilise, eski kilisenin altında yer alan kilise, yeni kilise ve şapel bölümlerine sahip olan Tokalı Kilise, tatil günlerinin en güzel yönlerini sizlere sunabilecek kapasitededir. Kapadokya gezilecek yerler dendiğinde dini anlamda ilk akla gelen yerlerden biri olan Tokalı Kilise, adeta bir film şeridi gibi izleyebileceğiniz bir yapıya sahiptir. Zamanınız varsa, tüm bölümlerini ayrı ayrı incelemenizi öneriyoruz.

Farklı duygular, farklı bir huzur ve tarih kokan yönlerini inceleyebileceğiniz Tokalı Kilisede Freskleriyle mimarisi kullanılmıştır. Bununla birlikte, Hz. İsa'nın Cehenneme İnişi, Zekeriya'nın Öldürülmesi, Hz. İsa'nın Vaftizci Yahya ile Buluşması, Kör Adamın İyileştirilmesi, Hz. İsa'nın Göğe Çıkışını anlatan simgeler de duvarlarının üzerine çizilmiştir.

Oldukça keyifli bir tatil yapmak adına en iyi seçeneklerden olduğunu düşündüğümüz Kapadokya, uzun bir süre aklınızda kalabilecek güzellikleri sizlere sunacaktır. Aradığınız gibi bir tatil, dilediğiniz gibi seçenekler ve daha fazlasına sahip olan Göreme’de geçireceğiniz tatil günleri uzun süre hafızanızda yer edinecektir.