Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Tokat Müzesi

Tokat’ın doğal ve tarihi güzelliklerini incelemeye koyulmadan önce kentin geçmiş değerlerini daha yakından tanıyabilmek için Tokat Müzesi ile gezi turuna başlamanızı öneririz.

1926 yılında Halis Cinlioğlu’nun girişimiyle Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde faaliyete geçen müzenin binası da en az müze kadar incelenmeye değer bir yerdir. 13. Yüzyılda Muineddin Süleyman Pervane tarafından yaptırılan “Gök Medrese” restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu tarihten itibaren tarihi eserler burada sergilenmeye başlamıştır. 1976 yılına gelindiğinde bina çevresinde yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla müze genişletilerek 1982 yılında yeniden hizmete açılmıştır.

Tokat Müzesi

Oldukça zengin bir sikke koleksiyonuna sahip olan Tokat Müzesi’nde sergilenen eserler, Maşat Höyük kazı eserleri, Hanözü sondaj kazısı eserleri, Hristiyanlık eserleri ve etnografı değeri olan eserler müzede sergilenmektedir. Tokat Müzesi’nin zengin eserleri arasında Anadolu medeniyetlerine ait eserler de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bahçesinde çok sayıda steller, mezar taşları gibi eserler de sergilenmektedir.

Tokat Müzesi

Tatil günlerinizin keyifli geçmesi adına değerlendirmenizi önerdiğimiz Tokat Müzesi ile şehir başlayarak kent hakkında fikrinizin oturmasını sağlayabilirsiniz.

Tokat Müzesi İletişim:

Adres: Camii Kebir Mahallesi Sulusokak Caddesi No:86 TOKAT

Telefon: +90 (356) 2141509