Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Üzümlü Kilise

Kapadokya tur gezi günlerimde gördüğüm farklı bir güzelliği daha sizlere anlatmak istiyorum.

 

Burası Üzümlü Kilise! Ortahisar kasabasına 3 KM. uzaklıkta, içerisinde balık, palmiye, asmalar ve ikonaklazm öncesinin freskleri bulunan bir yer. Aslında ismini de içerisinde yine yer alan üzüm figürlerinden almıştır. X. Yüzyıllarından kalma bir kilise olduğu düşünülen bu kilise, Kapadokya gezilecek yerleri arasında en çok görülmeye değer yerlerden biridir. Mükemmel bir tasarım, eşsiz bir mimari ile işlenen her bir alanında geçireceğiniz zamanların çok farklı tarihlere yolculuk etmenizi sağlayacaktır.

Doğrusu bunca güzelliğin bir arada yer aldığı Kapadokya’da gezilecek yerlerin çok daha fazla olduğunu söylemem gerekiyor. Ancak her birini sırasıyla gezip size anlatmam daha doğru olacaktır.

Üzümlü Kilisesi, Kızılçukur Vadisinde bulunuyor. Bu nedenle Kapadokya tatili yapanlar için mutlaka uğranılan bir yer konumunda olması da farklı bir güzellik olarak değerlendiriliyor.

Uzumlu kilisesi duvar modeli

Eğer zamanınız varsa içerisinde daha farklı yerleri de görebileceğinizi söylemek istiyorum. Diğer Kilise ve tarihi eserleri görmek için zamanımın hepsini Üzümlü Kilise’de geçirmem doğru olmayacak. Bu nedenle sizlere önerim, zamanınızı geniş tutarak, bu güzelliği daha fazla incelemenizdir.