Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Van Kalesi

M.Ö 824-840 yılından günümüze gelen Van Kalesi, şehrin sembolüdür. Güzel bir Van gezisi için ilk nokta olarak burayı belirleyebilirsiniz.

Şehir merkezinden 6 Km. uzaklaşarak ulaştığımız kale,">kale,">kale,">kale, ihtişamı ile karşılıyor bizleri. Urartu dönemlerinden kalan Van Kalesi,  uzun dönem bu medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerdir. M.Ö. 824-840 yıllarında "Tuşpa" adıyla uzun süre Urartu Devleti'nin başkentliğini yapan kale, Urartu kralı I. Sarduri tarafından kurulan kale, günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmıştır.

Van Kalesi

Doğu-batı doğrultusunda uzanan kale, büyükçe bir kaya kütlesi üzerine kurulmuş. 1800 metre uzunluğunda olan Van Kalesi, 20 metreden 120 metre genişliğine kadar değişebiliyor. Kalenin inceliklerini incelediğimizde en çok da kurulduğu dönemden günümüze kadar gelebilen kalıntılar göze çarpıyor. Bunlar; Madır (Sardur) Burcu, Analı-Kız açık hava tapınağı, 1. Argişti, Kurucular, Menua ve II. Sarduri kaya mezarları, Bin Merdivenler ve kayaya yontulmuş sur duvar yatakları ve sur duvarları kalede bulunan kalıntılardandır. Urartulardan sonra kalenin yönetimi Perslere geçmiş, bu dönemden sonra ise Osmanlı imparatorluğunun egemenliği altına girmiştir. Bu dönemlere ait bazı kalıntıların da günümüze geldiği görülmektedir.

Van Kalesi

Güzel bir Van gezisinin başlangıcında kendine hayran bırakan Van Kalesi’ni görüp incelediğinizde, kent hakkında daha net bilgilere sahip olacaksınız.