Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Ardahan'ın Doğal Harikaları

Ardahan'ın Doğal Harikaları

Doğal harikaları görmek isteyenler için önerilebilecek en güzel yerlerden biri olan Ardahan Bülbülan Yaylası, Doğu Karadeniz sınırlarında yer almaktadır. Ardahan, Artvin, Göle ve Şavşat sınırları arasında bulunan yayla, temiz havası, mistik atmosferi ve görülmesi gereken yerleriyle keyif verici bir yerdir.

 

dilediğiniz gibi zamanınızı değerlendirmek, doğal ve tabiat güzelliklerini incelemek adına Ardahan tatili günlerinizde mutlaka değerlendirmeniz gereken yerlerden biridir.

Yalnızçam Yaylası

Gezi günlerinizin daha keyifli hale gelmesini sağlayan yönleriyle eşsiz bir tatil yapmak istediğinizde tercih edebileceğiniz yerlerden biri de Ardahan Yalnızçam Yaylası’dır. Şehir merkezine 15 KM. uzaklıkta yer alan yayla, tabiatın renklerini üzerine çeken yerlerden biridir. Burada geçireceğiniz zamanlarda doğa yürüyüşü yapabilir, spor yapabilir ve farklı etkinliklere ortak olabilirsiniz. Tüm yönleriyle değerlendirilmesi gereken güzellikler arasında yer alan Ardahan, gezilecek yerleri ile de sizleri büyüleyecektir.

Çıldır Gölü – Akçakale Adası

Ardahan gezilecek yerleri arasında zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacak yerlerden biri de Çıldır Gölü’dür. Göl, ülkemizin büyüklük bakımından ilk sıralarında yer alan göllerinden biridir. Üzerinde 9 adacığın bulunduğu gölde, 19 balık türü yaşamaktadır. Halk arasında en iyi bilinen balık türlerinden biri “Sarı Balık” türüdür. Doğal harikaların buluştuğu yerlerden olan Akçakale Adası, aynı zamanda 101 bitkinin de bulunduğu bir yerdir. Bölgenin turizm açısından en önemli yerlerinden biri olan Çıldır Gölü, görülmeye değer yönleriyle sizlere daha güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Göle Okçuoğlu Yaylası

Ardahan gezilerinizde değerlendirmeniz gereken farklı bir güzellik daha Göle Okçuoğlu Yaylası’nda saklıdır. Yaylada, birçok yabani hayvan, birçok bitki türü bulunmaktadır. Halkın yoğun bir şekilde gittiği yerlerden biri olan Göle Okçuoğlu Yaylası, Ardahan gezilecek yerleri arasında mutlaka değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Yolunuz düştüğünde mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Aktaş Gölü

Ardahan ve Gürcistan sınırlarında yer alan Aktaş Gölü de görülmesi gereken güzel yerlerden biridir. Özellikle yaz aylarında Ardahan turu yapacaklar için mutlaka görmelerini önerdiğimiz yerlerden biridir. Mükemmel doğası, farklı bitki türleri ve çevresindeki doğal güzelliklerin her biri görülmeye değer güzelliklere sahiptir.

Kura Nehri

Ardahan’ın en güzel yerlerinden biri de Kura Nehri’dir. Kura Nehri, Ardahan’dan başlayarak Azerbaycan’ın Aras Nehri ile birleşerek buradan Hazar Denizi’ne dökülür. Boylu boyuna bir güzelliğe sahip olan nehir, Ardahan gezilecek yerleri arasında en çok teveccüh gören, halkın en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. Zamanınızı değerlendirmek ve farklı güzellikleri görmek adına mutlaka incelenmesi gereken Kura Nehri, zamanınızın daha hoş geçmesi adına oldukça etkili olacaktır.