Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
El-Aman Hanı

Bitlis’in tarih kokan yerlerini gezerken, şehri daha yakından tanıma fırsatı elde edebilirsiniz. El-Aman Hanı,">Hanı,">Hanı,">Hanı, ilk durağınız olabilir.

Tarihin farklı dokularını üzerinde barındıran Bitlis ilimiz, 16. Yüzyılların mimarisi ile görmenizi önerdiğimiz yerlerden biridir. Doğu Anadolu ziyaretlerinizde mutlaka gidip görmenizi önerdiğimiz bu ilin bir de kendinden söz ettiren gezilecek yerleri vardır. Bunların en başında gelen yer de El-Aman Hanı’dır.

El-Aman Hanı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan El-Aman Hanı, Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Yapıldığı ilk dönemlerde hayrat olarak kullanılan han, daha sonra kervansaray olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu dönemlerde, dükkân, cami ve hamamdan oluşan El-Aman Hanı, daha sonraki dönemlere geldiğinde ise sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlamıştır.

El-Aman Hanı

Bitlis gezilecek yerlerinin en başında gelen El-Aman Hanı, kentin tarih sayfalarını incelemeniz ve kentin geçmişi hakkında fikir edinmeniz açısından güzel bir rota olacaktır.