Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Hesaplı bir Tatil Yapmanın 6 Yolu

Hesaplı bir Tatil Yapmanın 6 Yolu

Herkesin istediği, kiminin yaptığı, pek azının çok uygun şartlarda yaptığı şeye ne dedir?

Tatil!  Eğer siz de tatil hayalleri kuruyor, rüyasında “deniz-kum-güneş” sayıklıyor ama banka hesabınızı görünce birden vazgeçiyorsanız, bize kulak vermenizi öneririz. Maddelere geçmeden önce klişe (ama klişe olduğu için de doğru olan) sloganımızla bir başlangıç yapalım: “Hesaplı tatil rüya değil, gerçek!”

1.ERKEN REZERVASYON

İster çoluk çocuk cümbür cemaat tatil yapıyor olun, ister okuldan arkadaşlarınızla. Erken rezervasyon her zaman hayat ve cüzdan kurtarır. Uygun otel ve bilet fiyatları ile tasarruf edebilir, cebinizde kalanı da tatilinizde güle oynaya harcayabilirsiniz. Bu yüzden tek yapmanız gereken, kışın tir tir titrerken bile içinizi ısıtacak tatil rezervasyonları yapmak. Böylece eşiniz dostunuz yazın tatil planı yaparken, siz çoktan biletinizi cebinize atmış ve tatilinize sadece gün sayıyor olacaksınız.

Bilet karşılaştır

2.ATIŞTIRMALIK

Malum, yemek yapmayı seven, yemekten konuşmayı seven ama en çok da yemeyi seven bir toplumuz. Bazen durumu öyle abartıyoruz ki, gittiğimiz yerlerde yemeğe harcamaktan; annemize söz verdiğimiz o buzdolabı süsünü, kardeşimize alacağımız cep telefonunu almaya bile para kalmayabiliyor. Oysa çözüm basit.

Eğer yurtiçinde bir yere gidiyorsanız, pahalı öğle yemekleri yerine basit atıştırmalıklarla açlığınızı yatıştırın. Eğer yurtdışındaysanız, yerel meyveler emrinize amade demektir. Ara öğünleri basitçe geçiştirmek, size hem zaman hem de para kazandıracak. Cebinizdekini ana öğünlere saklayın! Gittiğiniz yerin yemekleri de kültür turundan sayılır, kabul. Ama abartmamak koşuluyla!

yemekler

3. TEKNOLOJİNİN GÜCÜ

Devir teknoloji devri. O zaman, uygun fiyata etkinlik önerileri sunan uygulamaları indirmenin tam zamanı. Tatile çıkmadan önce, gideceğiniz yeri iyice araştırın. Size ücretsiz etkinlik önerileri sunabilecek bir uygulama seçin ve rahat edin. Böylece asıl gitmek istediğiniz müze, sergi ve konserlere bütçeniz kalacak; ücretsiz etkinliklerle de cüzdanınızı dengelemiş olacaksınız.

gece hayati

4. BİR GÜN OTEL-BİR GÜN DIŞARISI

Kabul ediyoruz; tatile çıktınız ve her günü dolu dolu geçirmek istiyorsunuz. Peki ya cüzdanınız o kadar dolu değilse? Bu durumda size basit bir formül öneriyoruz:

“Bir gün otel, bir gün dışarısı”.

Bir gününüzü doğa aktivitelerine, zihin yoran müze ziyaretlerine ayırın. Bol bol yürüyün, gittiğiniz mekanı adım adım keşfedin. Kendinizi güzelce bir yorun. O akşam dışarı çıkmak yerine biraz daha erken uyuyun ve bir sonraki güne enerji depolayın! Ertesi gün ise akşam gezmelerine hazır olun. Bir sonraki gün ise daha çok yorulup, akşama erkenden inzivaya çekilin. Böylece hem gününüzü iyi planlayacak hem enerjinizi verimli kullanacak hem de bütçenizi güzelce dengelemiş olacaksınız.

Gece yemeği

5. BASİT HEDİYELİKLER

Özellikle yurtdışı tatillerinde, eşe dosta hediye getirmek adettendir. Peki ya kuzeninizin oğlunun eniştesinin torununa kadar hediye isteyen bir aileye mensupsanız? Ya teyzenize hediye alıp kendinize bir şey getirmediğini duyan halanız küplere binerse? Ya annenizin hediyesi babaannenizinkinden daha küçük diye olay çıkarsa? O zaman size ‘küçük’ bir önerimiz olacak.

Şehrin en hesaplı, bizdeki deyimle “her şey bir milyoncu” dükkanını bulun. Oradan topluca anahtarlık, buzdolabı süsü ve turist klişesi olarak ne varsa, hepsinden depolayın. Böylece kime ne alsam derdinden kurtulacak; dönüşünüzü bekleyen akrabalarınızı da memnun edeceksiniz.  

En hesaplı hediye paketi, turist klişeleridir; unutmayın!

buz dolabi süsü

6.SON ÇARE: YAZLIK

Belki uzun zamandır aramadığınız kuzeninize, onu çok özlediğinizi söylemenin tam zamanıdır. (Hazır aramışken, Alanya’daki yazlığının tadilatının bitip bitmediğini de sorabilirsiniz.) Belki de halanızın 6 ay önceki doğum gününü bugün kutlamanız yerinde olur. (Ege’de yazlığı olan halanızı diyorduk…) Uzun lafın kısası, eğer banka hesabınız hiçbir durumda yeterli değilse, geriye tek bir önerimiz kalıyor: Yazlığa gitmek.

Siz, iyisi mi, bu yıl tatilinizi akraba eş dost yazlıklarında geçirin. Biraz para biriktirin, güzelce bir dinlenin. Gelecek sene tekrar bir konuşalım!

Şimdiden iyi tatiller dileriz.