Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Marmaris’in en güzel 9 koyu

Marmaris’in en güzel 9 koyu

Marmaris'in saklı cennetlerini Sizinle paylaşmak istedik.

Yaz tatillerinin en çok tercih edildiği, yurtiçi ve yurtdışından en çok turist çektiği ülkemizin bakir güzelliklerinden biridir Marmaris. Yeşil, mavi, lacivert ve turkuazın hakimiyet kurduğu bu eşsiz güzellik, görenleri kendine hayran bırakan yönleriyle tatil zamanlarının en keyifli şekilde geçmesini sağlıyor. Yaz ayları geldiğince cıvıl cıvıl hareketlenmeye başlayan Marmaris, Ege ve Akdeniz’in güzelliklerini üzerine çekercesine bir görünüme sahiptir. Yüksek bir yerden bakma imkanı bulanlar Marmaris’in doğal ve tabiat güzelliklerinin ne kadar da görülmeye değer olduğunu çok daha iyi bilirler.

Tabi bu ilçenin bir de koyları var ki, bunları gördüğünüzde hayranlığınız kat be kat artacak, geçireceğiniz zamanı daha da uzatma eğilimi göstereceksiniz. Bördübet Koyu, Kumlubük Koyu, Çiftlik Koyu, Gebekse Koyu, Selimiye Koyu, Abdi Reis Koyu, Orhaniye-Kızkumu, Amos Koyu ve Marmaris İçmeler. Dokuz koyunda doksan dokuz güzelliğin sayılabileceği mükemmel bir yer. Tatil zamanlarınızı değerlendirmek ve mavinin güzelliğini yakından incelemek için oldukça ideal bir yapıya sahip olduğunu söylememiz gerekiyor.

Bördübet Koyu:

Bordubet Koyu

Bakir güzelliğiyle Marmaris’in kendinden en çok söz ettiren Bördübet Koyu, çam ağaçlarının arasına gizlenmiş doğal güzelliğiyle gidenleri kendine hayran bırakıyor. Burası, özel bir koruma alanı. Bu da koyun doğallığının bozulmaması adına oldukça güzel bir durumdur. Bördübet Koyu’nda otel bulunmuyor. Ancak Marmaris otelleri konusunu incelerken konum olarak en yakın ve ulaşım bakımından en rahat olan otele yerleşmeniz isabet olacaktır. Mavi ve yeşilin güzelliği arasında huzurun doruğuna ulaşacaksınız.

Kumlubük Koyu:

Kumlubük koyu

Marmaris tatilcilerinin kasabaya geldikleri ilk anlarda gitmek istedikleri yerlerden biridir Kumlubük Koyu. Mükemmel doğası, denizi, kumsal ve sahili ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan koyun arka taraflarında çok sayıda farklı kategoride hizmet veren oteller bulunuyor. Kumlubük otelleri arasında tercih yaparken, butik otel, ekonomik ve lüks otel seçeneklerinden birini değerlendirebilirsiniz. Koyun arkasında, dağ yamacında bulunan çok sayıda otel, koyda zaman geçirmeniz adına en iyi fikirlerden olacaktır. Ayrıca buranın plajında şezlong ve güneş şemsiyeleri de bulunmaktadır.

Çiftlik Koyu:

Çiftlik koyu marmaris

Dinlenmek, huzur bulmak, yazın keyifli yönlerini yakalamak isteyenler için en ideal yerlerden biri de Çiftlik Koyu’dur. Muazzamn doğal güzelliklere sahip olan koy, denizin berraklığı, çam ve zeytin ağaçlarının etrafına yaydığı mis koku ile sizi de cezp edecek. Yılın stresini üzerinizden atmak için en güzel yerlerden biri olduğunu söylememiz gerekiyor. Çiftlik Koyu otelleri de bu güzelliği en iyi şekilde yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Gebekse Koyu:

Bu koy, Çiftlik Koyu’nun hemen yanında bulunuyor. Bir sandal kiralayarak kolaylıkla Gebekse Koyu’na ulaşabilirsiniz. Turkuaz ve mavinin birleştirici gücüne sahip olan koy, denizi ile mest edecek bir yapı ile misafirlerini davet ediyor. Doğanın harika görünümü, mavinin tonları ve güneşin altın sarısına çalan rengini teninizde hissetmek için en ideal yerlerden biri olduğunu söylemeden geçmek istemiyorum.

Selimiye Koyu:

Selimşye koyu

Marmaris’in kendinden en çok söz ettiren ve en çok turist çeken yerlerinden biri de Selimiye Köyü’dür. Köyün hemen karşısında da aynı isimle yer alan bir koy bulunuyor. Selimiye Koyu, mavi ve yeşilin tüm tonlarını üzerinde barındıran güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Ruhunuzu dinlendirmek, huzur bulmak adına kesinlikle burayı görmenizi öneriyoruz. Mavi Yolculuk seferlerinin bu yöne doğru gitmesi büyük bir şans olacaktır.

Abdi Reis Koyu:

Abdi Reis Koyu

Dalış, su sporları ve mavinin tonlarını sevenler için kesinlikle görülmesi gereken yerlerden birinin Abdi Reis Koyu olduğunu söyleyebiliriz. Marmaris’in akvaryumu niteliğinde olan bu koyda, balıklar adeta suyun üzerinde yüzüyor. Berrak denizi, altın sarısı kumsalı ve güneşin altın rengi arasında keyifle zaman geçirebileceğiniz bu ideal yeri de listenize dahil etmeniz kaçınılmazınız olsun.

Orhaniye-Kızkumu:

Orhaniye Koyu

Orhaniye, huzurun doğayla bütünleştiği yerlerden biridir. Marmaris otelleri kapsamında arama yaparken bu küçük tatil beldesinin otellerine de kesinlikle bakmanızı öneriyoruz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün en iyi hissedildiği Orhaniye-Kızkumu, hayallerinizi bir adım daha öteye taşıyan güzellikleriyle sizi de kendine hayran bırakacaktır. Orhaniye otelleri bölümünden otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Amos Koyu:

Amos Koyu

Amos Koyu, sadece doğayı değil aynı zamanda derin bir tarihi de misafirlerine sunuyor. Amos Antik Kenti olarak bilinmesinin nedeni de zaten budur. Deniz, kum ve güneş ile birlikte bakir güzelliği arasında zaman geçirirken tarihten bu yana gelebilen antik yapılanmaları inceleme şansını da bulacaksınız. Amos Koyu güzelliklerini görüp de aşık olmayan çok azdır. Şimdiden söyleyeyim, zamanınızı geniş tutun. Çünkü güzelliklerinden kopmak çok zor olacaktır.

Marmaris İçmeler:

Marmaris içmeler koyu

İçmeler, Marmaris’in en çok tatilci çeken tatil bölgelerinden biridir. Konaklama sorununun olmaması ayrı bir güzellik, bakir güzelliğe sahip olması farklı bir değer olarak ele alınmalıdır. Deniz, kum ve güneşi teninde hissetmek isteyenler için kesinlikle önerdiğim yerlerden biridir. İçmeler otelleri diye arattığınızda da çok sayıda otelin karşınıza çıkması, Marmaris-İçmeler’in ne kadar da tercih edilir olduğunu gösterecektir.

Tüm bu güzellikleri değerlendirerek tatil zamanlarınızı en iyi şekilde geçirebileceğiniz Marmaris’te tatilin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Doğal güzellikler, denizin eşsiz keyfi, yaz eğlencesi ve konaklamaya dair sıkıntısız bir tatil yapabileceğiniz Marmaris, uzun süre aklınızda kalacak güzellikleriyle bu yaz ve tüm yaz mevsimleri boyunca marmaris'in gezilecek ve görülecek yerlerini değerlendirmeniz gereken güzelliklerden bir yerdir. 

 

Marmaris'e Ulaşım sağlayabilmek için Dalaman Havalimanı'nı kullanmanız gerekemktedir , en yakın mesafe 95KM'dir Marmaris'e bunun için Biletbayi'den Uçak veya otobus biletlerinizi temin edebilirsiniz.