Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Mavi Tur nedir

Mavi Tur nedir

Mavi Tur Nedir hakkında bilmek istedikleriniz

Şehrin kalabalık yaşantısı, trafiğin çekilmez çilesi, işlerin yoğun stresi derken 1 yılın insan üzerinde bırakacağı çok fazlasıyla olumsuz etkileri olur. Bunu atlatmak ve yeniden zinde bir şekilde iş başı yapmak için kalabalık şehir hayatından uzaklaşmak gerekiyor. Bu da fevkalade güzel bir tatil yapmayı gerektiriyor.

Mavi tur, bu anlamda misafirlerine en iyi şekilde yardımcı olan, aktiviteler konusunda farklı aktivite seçenekleri sunan bir tatil tipidir. Mavi yolculuk adı verilen bu tatil sayesinde, deniz, kum, güneş ve doğanın eşsiz lezzetini yakalama imkânını bulabilirsiniz. Tekne turlarının düzenlendiği Mavi yolculuk ile dilerseniz, kendinize özel tekne kiralama imkânlarını da değerlendirebilirsiniz. Sevdiklerinize ayıracağınız zamanın tamamen onlara has olmasını sağlamak, huzur dolu günleri yakalarken, yaşadığınız stresi üzerinizden atmak mavi tur ile çok daha rahat olacaktır.

Mavi tur, aslında belli bir grup aydının ilk olarak yaptığı bir etkinliktir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan bu aktivite, zamanla beğenilen bir aktivite haline gelmiş ve firmalar kurularak, sezon içerinde yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirler ağırlanmaya başlanarak, denizin eşsiz keyfi sunulmaya başlamıştır. Tekne kiralama, yat kiralama, gulet kiralama gibi hizmetlerle pekiştirilen Mavi yolculuk, ilerleyen zamanlarda, en büyük rağbet gören tatil seçeneklerinden biri olmayı başarmıştır. İnsan doğasına birebir hitap eden deniz, yeşilin her tonuna sahip olan doğa ve altın sarısına bürünen kumsalları yakından görmek ve buralarda zaman geçirmek, tatilciler için bir tutku haline gelmiştir.

Mavi yolculuk

Mavi Tur gezilerinde iki tipte görülen geziler bulunmaktadır. Birincisi gruplar halinde, farklı insanlarla çıkacağınız turlar, bir diğeri ise kişi sayınıza ve isteğinize bağlı olarak kiralayabileceğiniz tekne, gulet ve yatlarla yapılan bir tatil yolculuğudur. Fethiye, Göcek, Bozburun, Marmaris, Selimiye, Rodos Adası ve daha birçok tatil beldesinin mavi suları üzerinde gezinti yapabileceğiniz ve geceyi denizin eşsiz sessizliği arasında geçirebileceğiniz olanaklara sahip olan Mavi tur rotaları ile hayal ettiğinizden çok daha güzel zaman geçirme imkanına sahip olabilirsiniz. Aktivite ve etkinlikler konusunda da oldukça farklı seçeneklerin sunulduğu Mavi yolculukta, keyfinizi bozacak herhangi bir aksi durumun da olmaması, tatil günlerinizin daha heyecanlı ve keyifli geçmesini sağlayacaktır.

Mavi Tur Aktiviteleri

Tatil ve tatil günlerinde yapılabilecek her türden aktivite, mavi tur yolculuğu ile mümkün kılınmıştır. Türkiye’nin güneybatı kıyılarında, serin deniz suları arasında geçireceğiniz zaman diliminde, en güzel aktivitelerden yararlanabilirsiniz. Bunlardan bazıları şunlardır;

Kısa yürüyüşler: Mavi tur rotaları güzergâhında yer alan koylarda mola verildiğinde, kısa yürüyüş yapabilirsiniz. Doğayla iç içe bir yaşam ve spor adına en çok yapılması gereken yürüyüşlerle tatilinizi daha da renklendirebilirsiniz. Likya kıyı şehirleri, St. Nicola Adası Harabeleri, Terk edilmiş Rum Köyü olan Kaya Köyü, Knidos Antik Tiyatrosu Dalyan caunos ve Çamur Banyosu gibi yerlerde bu aktiviteyi en iyi şekilde değerlendirme imkanını elde edebilirsiniz.  

Su Sporları: Tatil günlerinin en çok aranan detaylarından biri olan su sporları, mavi tur rotaları ile daha keyifli oluyor. Konaklana koylarda, tekne içinde bulunan ve ücretsiz kullanabileceğiniz, kanolar, olta ve şnorkelleri kullanabilirsiniz. Ya da ulaştığınız durakta, farklı firmaların sunduğu imkanları değerlendirerek su sporları yapma olanağına da sahip olabilirsiniz.