Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Yolları

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Yolları

Uçak bileti bulma'nın Yolları

 

Yolculuk, insan hayatının vazgeçilmezlerinden biridir. Sürekli hareket halinde olan insanlar, sadece kendi bulundukları şehirde değil, farklı şehirlerde hatta ülkelerde de yolculuk yaparlar. Geçmişten günümüze varıncaya kadar her dönemin kendine göre tercih edilen bir vasıtası mutlaka olmuştur. Teknoloji, ilkel devrin kapanmasıyla birlikte yeni dönemde de seyahat etmek için farklı alternatifler geliştirilmiştir. Uçak ile seyahat etmek, günümüzün en popüler seçeneklerinden biridir. Yolların kısalması, mesafelerin azalması, tatil yapmak adına ya da iş dünyasının hareketli bireylerinden olanlar için daha kısa sürede işlerin yapılmasını kolaylaştıran araçlardan biridir. Tabi ki günümüzün teknolojik getirilerinden olan uçak ile yolculuk yapmak her ne kadar en güzel fikir olsa da fiyat bakımından diğer vasıtalara göre daha pahalıdır. Tabi ki, bunun da yine yöntem ve tekniklerini bildiğiniz zaman, ucuz uçak bileti bulma yolları konusunda fikir sahibi olduğunuzda, gideceğiniz her yer için en uygun fiyatlarla uçak bileti bulabilirsiniz. Peki, ucuz uçak bileti bulmanın yolları nelerdir?

Sizler için araştırıp gerek tecrübe gerek uçak bileti firmalarından gözlemlediğimiz bilgilerimizi sunarak ucuz uçak bileti bulmanız konusunda sizlere yardımcı olacağız. İşte ucuz uçak bileti bulmak için en etkili yöntemler:

Uçuşlarınızı esnek tutun:

 

Mümkün mertebe aklınızda yolculuk yapmak var ise ve aşağı yukarı bu tarihler belli ise daha öncesinden uçak bileti almanızı öneririz. Mesela bir sömestr tatilinin başlangıç zamanında, yılbaşında, bayramlarda ya da yaz tatilinin başlangıç zamanlarında yolculuk yapmanız büyük bir şanssızlık olabilir. Ancak seyahat etmek için zamanda esneklik gösterme durumunuz yoksa uçak bileti alacağınız günün belli bir saatine odaklanmayın. Gün içerisinde bir bilet çok pahalı iken aynı günün farklı bir saatinde çok daha uygun fiyata uçak bileti bulmak mümkün olabiliyor.

 

Uçak bileti alırken zamanı iyi kollayın

 

Genelde yolculuk yaparken, uçak bileti alımında düşülen en büyük hata, bileti son zamanlara bırakmaktır. Oysa son zamanlara denk gelen biletler daha pahalıdır. Mesela yurtdışına seyahat edecekseniz, 20-25 gün öncesinden kesmeniz doğru olacaktır. Eğer gidiş tarihlerinizde belli bir gün zorunluluğu yok ise uçuşlarınızı hafta başına ya da sonuna denk getirmemeye çalışın. Bu günler çok yoğun olduğu için indirimli uçak bileti bulmak da bir hayli zorlaşacaktır. Bu nedenle uçak bileti alırken, hafta ortasına denk getirmeniz çok daha iyi olacaktır. %8-10 arası indirimleri hafta ortası günlerde bulabilirsiniz.

Erken tarihte, ileriki tarih için bilet alın

 

Acil durumlar olmadıkça genel olarak insanın yıl içerisinde yapacağı yolculukların tarihi bellidir. Çalışan birinin yıllık izin günleri, öğrencinin tatil günleri bellidir. Bu nedenle belli olan bu tarihler arasında yolculuk yapacaksanız en az 25 hafta öncesinden biletinizi ayırtmanız, ucuz uçak bileti bulma konusunda büyük bir katkı sağlayacaktır.

Uçağın Kalkış Saatini gözlemleyin

 

Erken tarihte ileriki tarihler için bilet almak ne kadar uygun fiyata tekabül ederse, son saatlere bırakmak da çoğu zaman etkili yöntemlerden biridir. Uçak firmaları, uçuşların gerçekleşmesine son 10 gün kala bilet fiyatlarını yüksek tutmaya başlarlar. Ancak bu bekledikleri gibi olmadığında ve yolcu sayısını tamamlamalarına engel olacağı zamana kadar böyle devam eder. Son saatler yaklaştıkça, “Kaç yolcu bulursak kârdır” mantığı ile hareket etmeye başlarlar. Dolayısı ile ucuz uçak bileti almak isteyenler için de güzel bir fırsat ortaya çıkmış olur.

Alternatif Havayolları ve Rotaları inceleyin

 

Genellikle insanların düştükleri hatalardan biri de beğendikleri bir hava yolları firmasından başka bir firmadan bilet almak istemezler. Ya da farklı bir rota üzerinden yolculuk yapmak istemezler. Aslında şunu iyi bilmek gerek. Her uçak firması aşağı-yukarı aynı hizmetleri müşterilerine sunar ve ulaşma saatleri de aynıdır. Dolayısı ile bir firmaya odaklanmamak gerek. Eğer saat ve zamanlama konusunda sorununuz yok ise farklı rotalar üzerinden aktarmalı uçak bileti de almayı aklınızda bulundurun.

Havayollarının Mail Listelerine Kaydolun

 

Her firmanın kendine göre bir e-bülten hizmeti mutlaka vardır. Tüm firmaların e-bülten listesine kayıt olduğunuzda, yapılan kampanyalar, promosyon uçak biletleri ve indirimli uçak bileti hakkında mailler size gelecektir. Bunları takip edip gözden geçirerek ucuz uçak bileti bulabilirsiniz.

Gidiş Gelişleri Farklı Firmalardan Tek Yönlü Yapın

 

Seyahatinizin kaç gün olacağına dair önceden planladığınız bir programınız varsa “Gidiş-Geliş” uçak bileti almak yerine farklı firmalardan tek yönlü bilet almanız daha mantıklıdır. Gidiş gelişleri tek firma üzerinden yaptığınız zaman firma “Mecburiyet” ilkesini uygulayacağı için fiyatlarında esneklik yapmayacaktır. Ancak farklı firmalardan tek yönlü uçak bileti alırsanız daha uygun fiyatlarla bilet bulmuş olacaksınız.

Uçak Bileti Arama Motorlarını Deneyin

 

Akıllı cep telefonları ya da mobil cihazlar, günümüzün en vazgeçilmez araçlarından biri haline gelmiştir. Uçak bileti alırken, uygun fiyata satın almak istiyorsanız, bilgisayarınızdan ya da akıllı cihazlarınıza mutlaka Biletbayi uçak bileti arama motoru uygulamaların ekleyin. Tüm firmalara ait uçak bileti fiyatlarını listeleyen bu arama motorlarından incelemede bulunarak en ucuz uçak biletini bulmada kolaylık yaşayabilirsiniz.

Mil Programlarına Dâhil Olun

 

Kredi kartlarında olan “Mil uygulaması” yapılan alışverişlerde verilen puanlardır. Bunlara bazı bankalarda chip para, kimi bankalarda bonus puanı da denmektedir. Yapacağınız her alışverişte kazanacağınız puanlarınızı biriktirdiğinizde bunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Alışveriş yaparken uçak bileti paranızın da bir kenarda birikmesi, ucuz uçak bileti alma konusunda en etkili yöntem olacaktır. 

Kaynak : https://www.biletbayi.com/ucak-bileti/thy